Skip to content

„Слаткиш за пакетић“

Средња школа у Новој Вароши је препознатљива по многобројним активностима, реализованим пројектима и иновацијама, али, пре свега по солидарности и хуманости ученика и запослених. и зато је наш  заједнички слоган   „Школа у којој узрастају и ум и душа“!

Ученички парламент Средње школе у новој вароши донео је одлуку да на посебан начин обележи 20.децембар – светски дан солидарности.

На једној од својих седница, парламент је одлучио да за предстојеће новогодишње празнике обрадује децу и ученике са територије општине Нова Варош, тако што ће у школи организовати прикупљање слаткиша и школског прибора за малишане узраста до 10 година. Ову активност су назвали „Слаткиш за пакетић“, а позвали су све ученике, родитеље и запослене да се придруже акцији.

Уз подршку координатора Ученичког парламента педагошкиње Стане Матовић Цупаре и директорке школе Бранке Ракоњац, свечани пријем организован је у холу школе,27.децембра 2023.године, где је најпре приказан филм о раду, успесима и признањима Средње школе, а затим је, у лепо украшеном амбијенту, за који су се такође потрудили ученици (правили су снешка белића од пластичних чаша, донели санке, правили накит од украсног папира), наш ученик- Деда Мраз,  поделио пакетиће за 50 малишана, и тако обрадовао и дечицу и њихове родитеље. 

Присутнима се, на крају програма који је водила председница Ученичког парламента Николина Матовић, обратила и директорка школе Бранка Ракоњац, позвавши госте да једним великим аплаузом поздраве показану солидарност средњошколаца, и да једног дана када порасту и стасају за средњу школу и они наставе овим путем солидарности и доброчинства.

У сарадњи са фотографском радњом  „Фото Мирко“, малишани и њихови родитељи су добили и  бесплатне фотографије. 

Овом приликом показана је подршка, поштовање и сарадња основних школа, дечјег вртића, центра за социјални рад, црвеног крста, фотографске радње, локалних медија, и родитеља упућена Средњој школи и средњошколцима у Новој Вароши. 

У реализацији активности учествовале су Николина Матовић, Имана Бајровић, Лара Остојић, Марта Голубовић и Деда Мраз- Милан Обућина!

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош