Skip to content

Савиндан 2019.

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Tekst“]

27.01.2019. године обележена је школска слава – Свети Сава.

У наставку објављујемо обраћање директорице школе Бранке Ракоњац.

 

[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=“Svedočanstva“ _builder_version=“3.0.51″ url_new_window=“off“ quote_icon=“on“ use_background_color=“on“ quote_icon_background_color=“#f5f5f5″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]

Драги гости, представници локалне самоуправе, директори јавних предузећа и установа, представници медија, пензионери, родитељи, захваљујем што Вашим присуством увеличавате наше славље, а ученицима и запосленима честитам Светосавски празник.

Данас је Савин дан.

Данас сви ми, потомци и наследници Савини, сви који свакодневно исправљамо и истрајавамо на путу који нам је својим светим животом изградио, прослављамо име свих наших почетака.

У његовом светом животу непрестано се прожимало и сједињавало божанско и човечанско.

Ту је све човечанско – божански дивно.

И све божанско – човечански стварно и опипљиво.

Свети Сава је неимар своје личности, најприближније Христу, Богочовеку. Вођен хришћанском љубави, показао је сваком људском бићу како из себе може изградити божанско. Увек спреман да помогне ако се из душе њему обратимо молитвом и другим врлинама.

Ванвремени победник, Свети Сава путује и данас земаљским путевима.

Путујемо ми, светосавци…

Светосавски путујемо… И побеђујемо сваки грех и сваку духовну смрт.

Сваки од нас који себе предаје светосављу свом душом, свим срцем, свим умом и свом снагом свестрано расте у човека савршеног.

А све вредности савршеног човека, све вечности његове, све силе његове, нису ни од кога другог већ једино од Светог Саве. Зато је Свети Сава бесмртно жив и бесмртно вечан.

И у нама бесмртан.

И ми њиме бесмртни.

Честитам Вам славу свих српских школа и славу свих нас, са жељом да је још дуго година с радошћу прослављамо заједно.

На данашњи дан школа награђује ученике који су остварили најбоље резултате у учењу, на такмичењима и конкурсима као и за учешћа у ваннаставним активностима.

На данашњи дан, исказујемо поштовање и захвалност онима који су часно и одговорно извршавали своје радне обавезе.

Поводом одласка у пензију, Школа награђује професора енглеског језика Ивицу Стојановића, за несебичан труд и рад више од три деценије рада у Гимназији.

Школа, такође, награђује и Србослава Лаковића, нашег најпознатијег домара и највољенијег међу многобројним генерацијама ученика у протеклих 35 година.

Овом приликом отварам школску ликовну изложбу ученичких радова поводом Савиног дана, затим поздрављам чланове библиотечке и историјске секције који су у протеклој години пригодном изложбом у холу школе обележили стогодишњицу Великог рата.

Сада следи културноуметнички програм који су припремили чланови хорске, литерарне и рецитаторске секције, заједно са својим професорима.

[/et_pb_testimonial][et_pb_gallery admin_label=“Galerija“ _builder_version=“3.0.51″ posts_number=“7″ show_title_and_caption=“off“ show_pagination=“off“ gallery_ids=“399,400,398,402,406,401,403″ fullwidth=“off“ orientation=“landscape“ zoom_icon_color=“#2ea3f2″ hover_overlay_color=“rgba(255,255,255,0.9)“ background_layout=“light“ border_style=“solid“ auto=“off“ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош