Skip to content

Добитнице Дипломе „Вук Караџић“

У школској 2019/20.години осам ученица Средње школе у Новој Вароши су додељене дипломе „ Вук Караџић“ за изузетан успех током школовања, примерно владање и одличан успех на матурском испиту.

Свечани пријем је уприличен у канцеларији директорке школе где су им уручене пригодне награде – књиге и комплети за писање.
Носиоци Дипломе „ Вук Карџић“ су следеће ученице :

  1. Курћубић Магда, туристички техничар
  2. Млађеновић Анђела, природно-матемачки смер гимназије
  3. Петрићевић Дијана, природно-матемачки смер гимназије
  4. Смиљанић Емилија, природно-матемачки смер гимназије
  5. Софтић Елма, природно-матемачки смер гимназије
  6. Софтић Ена , природно-матемачки смер гимназије
  7. Стојић Јелена, природно-матемачки смер гимназије
  8. Томашевић Сања, природно-матемачки смер гимназије

Наставничко веће је једногласно донело одлуку да је Јелена Стојић, ученица природно-математичког смера гимназије, ученик генерације.
Ученица је поред одличног успеха током школовања, примерног владања и одличног успеха на матурском испиту, остварила низ запажених резултата на такмичењима из српског језика и књижевности, биологије и математике. Такође је учествовала у свим школским приредбама и прославама, и уметничким и културним манифестацијама нашег града ( чланица је фолклорног ансамбла и музичке етно групе.

Школа је за ученика генерације обезбедила комплет књига руског класика Фјодора Михајловича Достојовског ( сабрана дела у 20 књига), комплет за писање, Сабрана дела Јована Дучића и књигу Волтера Ајзаксона „ Леонардо да Винчи“.

У сарадњи са локланим предузећима и јавним установама, за ученика генерације лепе поклоне припремили су туристичка организација Нове Вароши, Градска библиотека „ Јован Томић“ и „ Златарпласт“ Нова Варош.

Јелени Стојић честитамо на оствареним резултатима и желимо пуно успеха у даљем школовању.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош