Skip to content

Добро за моју планету

Ученици II2 са професорицом Садијом Башовић

Ученици наше школе који уче француски језик су освојили 2.место на Конкурсу који је организован од стране УДРУЖЕЊА ПРОФЕСОРА ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА СРБИЈЕ И ФРАНЦУСКОГ ИНСТИТУТА У СРБИЈИ на тему BON POUR MA PLANETE (Добро за моју планету) у част месеца Франкофоније када се у целом свету промовише француски језик и француска култура.Ученици су снимили кратак видео клип на француском језику у коме су приказали како сви можемо учинити нешто позитивно и допринети спашавању наше Планете која је угрожена услед глобалног загревања.

У јакој конкуренцији свих средњих школа и гимназија у Србији, као и ученика из Америке и Хрватске, који су учествовали као гости, ученици Средње школе из Нове Вароши су освојили 2.место, вредне сертификате које додељује Удружење професора француског језика и Француског Института, затим вредну награду која припада школи, као и интегрисање видеа у интерактивну књигу која ће бити послата у три школе у Француску. Званична додела награда и сертификата је била планирана у Француском Институту у Београду, али је због познате епидемиолошке ситуације отказана.

Награђени ученици су: Обућина Мила, Шапоњић Сара, Шапоњић Лука, Шапоњић Андреа, Тртовић Ања, Хасовић Далија, Васиљевић Анђела и Тодоровић Филип, сви ученици одељења II2.

Професор-ментор ових ученика је Садија Башовић, професор француског језика, која је такође добила Сертификат за ућешће на конкурсу.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош