Skip to content

Дијалог за будућност

Ученички парламент Средње школе је својим активностима и учешћем постао део пројекта „ По-крени!“ који јеподржало МПНТР, УНИЦЕФ, НаГВис( Национална асоцијација наставника Грађанског васпитања и сарадника) и локалне организације ФЕНИКС( Форум елитних наставника и креативних сарадника).

Пројекат је почео са радом у јануару, а 7.априла путем ZOOM апликације све школе учеснице пројекта су имале прилику да представе свој рад и своје идеје. Циљ овог пројекта је активизам младих, адаптација школског простора за „ кутак за активизам“ , који ће бити намењен састанцима Ученичког парламента, часовима Грађанског васпитања, покретањем и реализацијом многобројних идеја средњошколаца.

У пројекту су учествовале школе из Бајине БАШТЕ, Прибоја, Пријепоља и Новој Вароши, и на тај начин су постале чланице националног тима НаГВис.

Највећу подршку активизму младих пружио је педагог наше школе Стана Матовић Цупара, а у уређивању простора учествовали су Ана Јовановић, председница УП, Елена Заимовић, Емилија Дулановић, Белма Бећирагић, Имана Бајровић, Харис Долмагић, а њихов рад су подржали и родитељи Фехима Ибишбеговић, председник Савета родитеља, и Горица Пушичић, члан Савета родитеља.

Поред овог пројекта, Ученички парламент Средње школе покреће низ акција, у сарадњи са Канцеларијом за младе, Унијом средњошколаца Србије , а препознатљиво обележје нашег парламента је покретање и реализација разних видова хуманитарне помоћи.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош