Skip to content

Успеси нововарошких средњошколаца

Средња школа у Новој Вароши последњих дана остварује запажене резултате, и то на такмичењима ученика.
На школском првенству централне Србије за ученике средњих школа, у организацији „ Џудо савеза Србије“, наши ученици су остварили изузетан резултат. Никола Голубовић, ученик 4.разреда је освојио прво место у категорији 90 кг, а Сеид Каришик, ученик 2.разреда , 2.место, такође у категорији 90 кг. Ученици су остварили пласман на државно првенство у Београду, 6.маја.

Стефан Младеновић, ученик 2.разреда,, је изабран да постане учесник „ flex“ програма размене ученика и наредне школске године представљаће нашу школу и наш град у Америци. За младе људе ово је непроцењиво животно искуство.

Флекс је програм размене ученика који је основао амерички савет за међународно образовање, а ученици имају прилику да да од владе Америке добију стипендију и проведу једну школску годину у Америци. Стипендисти ће живети у америчким породицама и похађаће америчку средњу школу.

Овај ученик је и на међународном такмичењу „Вилкомен“ остварио запажене резултате у знању енглеског језика.

На конкурсу поводом месеца Франкофоније, март 2021.године, који је расписао Филозофски факултет у Новом Саду, у сарадњи са Француским институтом, за ученике 3.и 4.разреда гимназије, ученици 4.разреда : Пурић Анђела, Поповић Ана и Харис Башовић, су добили сертификате за веома успешан превод и учествовање на конкурсу.

На окружном такмичењу из математике ученица Ања Тртовић је освојила 2.награду.
Ања Тртовић је већ другу годину полазник истраживачке станица „Петница“, основни циљ ове истраживачке станице је да полазници буду упознати са свим странама научне дисциплине за коју су се определили.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош