Skip to content

FLEX програм размене ученика

FLEX је програм размене ученика који је основао Амерички савет за међународно образовање. У овом програму средњошколци имају прилику да добију стипендију Владе Сједињених Америчких држава и једну школску годину проведу у Америци. Стипендисти програма ће живети уамеричким породицама волонтерима и похађаће америчку средњу школу. ФЛЕX обухвата 21 државу Европе и Азије међу којима су и Србија и Црна Гора.

Циљна група за тестирање ове јесени за одлазак у Америку школске 2021/22. године били су држављани Републике Србије – ученици 8. разреда основне, 1. и 2. разреда средњих школа у Републици Србији који су рођени између 15.7.2003. и 15.7. 2006. Кандидати су пролазили неколико елиминаторних кругова тестирања, све до завршног круга када је донета коначна одлука о кандидатима који ће у августу 2021.године кренути преко Атлантика и стећи нова знања и искуства.

Ученик Стефан Младеновић, одељење II/4 је изабран да постане учесник овог програма и наредне школске 2021/2022. године представљаће нашу земљу, нашу школу и град у Сједињеним Америчким државама. За младе људе попут њега ово је јединствена прилика и непроцењиво животно искуство.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош