Skip to content

Ђак репортер

Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, позива све новинарске секције основних и средњих школа да се укључе у пројекат „Ђак репортер“.

Ђак репортер извештава о школским спортским такмичењима и догађајима, о навијањима, радионицама, спортским занимљивостима у својој школи, о спортским успесима школе и вршњака и о свим актуелним школским темама… Сви извештаји шаљу се у виду текста, ТВ прилога или фоторепортаже и објављују се на сајту, фејсбук и јутуб страници Савеза за школски спорт Србије. Најбољи текстови и фотографије/цртежи објављују се у магазину „Пламенко“ а ТВ прилози у емисији „Школски спорт“ која се емитује на РТС 1 каналу.

Кроз пројекат „Ђак репортер“ новинарске секције постаће видљиве широј јавности а њени чланови упознаће једну од најлепших грана новинарства – спортско новинарство.

Баш као и спортисти, и новинари ће се „такмичити“ током школске године. Најбољи текстови и ТВ прилози ће новинару, секцији и школи, донети материјалне награде и боравак и извештавање са националних државних првенстава.

У прилогу се налазе сва потребна документа.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош