Skip to content

Твоје идеје, твоја будућност

Програм Европске уније за локални развој ЕУ ПРО Плус има за циљ да допринесе укупном друштвено и економском развоју наведених 99 градова и општина Србије кроз побољшано управљање територијалним развојем, подршку економском расту, као и унапређење социјалне инфраструктуре и кохезије. ЕУ ПРО Плус организовањем овог ликовног конкурса за календар за 2022. годину, наставља традицију коју су успоставили програми који су му претходили – ПРО 1 и 2, ЕУ и Европски ПРОГРЕС и ЕУ ПРО.

Овај ликовни конкурс пред ученике и ученице средњих школа поставља задатак да ликовно одговоре на тему „Твоје идеје, твоја будућност“ са циљем да их подстакне на размишљање о томе који би пројекат учинио њихов родни град бољим местом за живот младих, а посебно како сами млади у локалним срединама, индивидуално или удружени, могу допринети позитивним променама. Кроз конкурс, желимо да охрабримо младе да кроз уметнички израз дочарају које би активности, могуц́ности или институције значајно побољшале квалитет живота младих у њиховим родним местима, као и које промене у њиховом окружењу би допринеле одлуци да остану и живе и раде у својим заједницама.

Уметнички радови треба да јасно и специфично приказују локалне пројекте, индивидуалне или заједничке активности, или колективне или појединачне иницијативе које би допринеле позитивним променама у животима локалне омладине.

На конкурсу ће бити изабрани најбољи ликовни радови, који ће бити приказани на календару ЕУ ПРО Плус-а за 2022. годину. Аутори/ке три првопласирана рада освојиће лаптоп и таблет рачунаре, док ће осталих девет радова бити награђено мобилним телефонима. Поред тога, школа која се буде истакла ангажманом у целокупном процесу освојиће лаптоп рачунар и пројектор у циљу унапређења наставе, а наставници – ментори аутора/ки три првонаграђена рада биће награђени таблет рачунарима.

Конкурс предвиђа да Ваша школа организује интерно ликовно такмичење за ученике у складу са датом темом и условима, те да изабере до пет (5) најбољих радова, које ћете доставити на адресу УНОПС/ЕУ ПРО Плус, Скерлићева 4, 11000 Београд, најкасније до 25. новембра 2020. у 12 часова.

Уз позивно писмо Вам достављамо и детаљан опис конкурса који такође можете наћи и на интернет страници програма Ликовни конкурс за календар за 2022– Твоје идеје, твоја будућност, путем мејла на marijara@unops.org или путем телефона +381 (0)63 861 4524

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош