Skip to content

Постигнућа – Енглески језик

Ученик Огњен Крстић, из одељења II/3 је изабран да постане учесник ФЛЕX програма и наредне школске 2022/2023. године представљаће нашу земљу, нашу школу и град у Сједињеним Америчким државама. За младе људе попут њега ово је јединствена прилика и непроцењиво животно искуство.

ФЛЕX је програм размене ученика који је основао Амерички савет за међународно образовање. У овом програму средњошколци имају прилику да добију стипендију Владе Сједињених Америчких држава и једну школску годину проведу у Америци. Стипендисти програма ће живети у америчким волонтерским породицам и похађаће америчку средњу школу. ФЛЕX обухвата 21 државу Европе и Азије међу којима су и Србија и Црна Гора.

Кандидати су пролазили неколико елиминаторних кругова тестирања, све до завршног круга када је донета коначна одлука о кандидатима који ће у августу 2022.године кренути преко Атлантика и стећи нова знања и искуства.

Док су у САД-у, стипендисти ФЛЕX програма стичу лидерске вештине, уче о америчком друштву и вредностима, али уче и Американце о њиховим матичним земљама и културама. Учесници обављају друштвени рад у својим заједницама и делују као амбасадори својих земаља. Многи су инспирисани овим духом волонтеризма да развију и примене иновативне пројекте у својим земљама, користећи вештине и идеје које су стекли токим програма. Стипендисти ФЛЕX-а су природно радознали млади људи и ентузијастични грађани света.

Поводом дана Светог Саве, ученица Ајсела Хасовић И/4 учествовала је на наградном конкурсу издавачке куће „Pearson Serbia – Akronolo“ чија је тема била “Pros and Cons: How I feel about remote learning”. Ученица је написала есеј на задату тему и као награду је добила књигу.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош