Skip to content

Упис у први разред средње школе, школска 2022/23.

Поштовани, према одлуци Mинистарства просвете, науке и технолошког развоја упис ученика у први разред одређен је у следећим терминима:

Први уписни круг (подношење докумената непосредно у школи)
Четвртак и петак 14.ЈУЛ И 15.ЈУЛ, у времену од 08.00 – 15.00

Други уписни круг (подношење докумената непосредно у школи)
Петак, 16.ЈУЛ, у времену од 08.00 – 15.00

Упис се може реализовати е – уписом, преко портала Моја средња школа или на досадашњи начин, доласком у школу. Уколико се определите за долазак у школу, упис у Средњу школу у Новој Вароши обавиће се у бившој згради гимназије.

Електронски упис – портал Моја средња школа

Портал Моја средња школа представља платформу која омогућава да се електронским путем заврше све активности и радње у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2022/2023. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

На порталу Моја средња школа – mojasrednjaskola.gov.rs – могу се проверити информације за конкретног ученика, али и пронаћи статистички подаци о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник.

Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на порталу мој есдневник. Односно, уколико имате налог на порталу мој есдневник или имате налог на националном порталу за електронску идентификацију eid.gov.rs, којим приступате порталу мој есдневник, омогућене су следеће електронске услуге:
1. Подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
2. Подношење приговора на резултате завршног испита
3. Подношење електронске листе жеља
4. Подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есдневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eid.gov.rs.

Сходно календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелност
На овај начин се омогућава упис ученика, у складу са оствареним правом, без доласка у школу. Свакако, ученици се могу уписати и доласком у школу, када је довољно да у папирном облику предају исправно попуњену пријаву за упис, док ће школа прибавити остале документе по службеној дужности у електронском облику коришћењем услуге еупис. Услуга ће бити доступна у периоду уписа у редовне школе и само за оне ученике који уписују редовна одељења.

Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еупис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе.

Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су прикупљени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу. Напомињемо да су сви потребни документи за упис ученика у први разред средње школе дефинисани су конкурсом, а то су :
Пријава за упис
Уверење о положеном завршном испиту и оригинално сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи
• Уверење о испуњавању здравствених услова за образовне профиле електротехничар рачунара и машински техничар моторних возила. За гимназијске смерове није потребно лекарско уверење.

Из напред наведеног, средња школа у новој вароши, обавештава родитеље о следећем:
1. Да имају могућност пријаве за упис ученика у средњу школу преко портала Моја средња школа и да, у том случају, не морају да долазе у школу.
2. Да они који не искористе услугу преко портала Моја средња школа морају да дођу у школу, али да нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.)

Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобило је упис четири одељења у Средњој школи у Новој Вароши:
1. Гимназија друштвено-језички смер (30 ученика)
2. Гимназија природно-математички смер (30 ученика)
3. Машински техничар моторних возила (30 ученика)
4. Електротехничар рачунара
(30 ученика)

Овим путем обавештавамо ученике који се определе за гимназију, природно-математички или друштвено-језички смер, поред изборних програма за које се ученици опредељују ( верска настава или грађанско васпитање, као и изучавање другог страног језика), ученици су у обавези да се определе и за два од четири понуђена изборна програма.

Будући гимназијалци приликом уписа бирају два од наведена четири изборна програма:
1. Језик, медији, култура
2. Појединац, група, друштво
3. Примењене науке
4. Здравље и спорт

За образовне профиле машински техничар моторних возила и електротехничар рачунара ученик је обавезан да достави лекарско уверење( електронски или у штампаној верзији).

Све додатне информације неопходне за упис ученика у први разред можете добити и на телефон 033 61 079, и 060 555 7886


С поштовањем,
Руководство Средње школе

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Преузмите документ [11.00 MB]

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Преузмите документ [628.11 KB]

У прилогу се налази календар активности за ученике осмог разреда основне школе, правилник о упису у средње школе и стручно упутство за упис у средње школе.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош