Skip to content

Интервју са Луком Пиљагићем

У оквиру програма посвећених Дану школе, у уторак, 26. 9. 2023. године, у нашој школи је одржана интерактивна представа „Рани јади“ у извођењу слободног драмског уметника Луке Пиљагића. Новинарска секција обавила је интервју са глумцем.

Да ли постоји неки посебан разлог што сте почели да се бавите слободном уметношћу?

Услед низа разних околности које су утицале на мој живот, јер сам престао да радим у позоришту, а пријем у друга позоришта је био тежак, одлучио сам да мој статус буде слободни драмски уметник.

Имате неког омиљеног лика или неку омиљену представу?

Сви ликови које сам играо мени су веома драги. Ово питање ме подсећа на филм „Софијин избор“; то је као да питате мајку које јој је дете драже. Нема малих улога, просто не постоје, зависи само да ли су добро урађене. За добре представе сматрам оне где све, и глумци и сценарио, функционишу као један организам. Драге су ми све представе, и оне за млађу и за старију публику. Увек улазим у представу са великом емоцијом и настојим да је, кроз интеракцију, поделим са публиком.

Били сте код нас и прошле године, и играли интерактивну представу „Јазавац пред судом“. На коју представу су ученици боље реаговали?

Мислим да сте у овој били мало слободнији, јер је први пут било изненађење, а сада сте ви у већој мери излазили на сцену и играли са мном.

Како Вам се допало у нашој школи?

Ви сте једна дивна школа, на челу са вашом директорком. Имам јако леп дијалог са њом, као и са ученицима.

Невена Тртовић, II1

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош