Skip to content

Студијско путовање у Аустрију

У оквиру пројекта „ Креирање подстицајног окружења за запошљавање младих у прекограничном подручју Републике Србије и Црне Горе – BEYOND“, чију реализацију је финансира Европска унија, предтавници три општине из Србије – НовЕ Вароши, Пријепоља и Прибоја, као и представници компаније Технополис из Никшића и школа у Црној Гори посетили су Аустрију у оквиру студијског путовања.

На четвородневном студијском путовању били су директорка школе Бранка Ракоњац и дипломирани инжењер електротехнике Љубомир Обућина.

Пројекат спроводе и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица, Иновационо-предузетнички центар Технополис из Никшића и Републичка привредна комора Црне Горе. У оквиру студијског путовања посетили смо компанију „ Мојсбургер“ у Брегенцу, средњу стручну школу у Волфурту и Сајам технике у Дорнбирну.

Имали смо могућност да се упознамо са образовним системом у једној од најбогатијих покрајина Аустрије, конкретно са дуалним системом образовања, могућностима запослења младих након завршене средње стручне школе, бенефицијам атоком школовања, начином рада компанија, њиховом заинтересованошћу за школовање потребног кадра, организацијом Сајма технике на којем предузећа промовишу занимања која су им потребна.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош