Skip to content

Преглед дешавања крајем децембра 2023.

У оквиру пројекта „ Beyond“ одржан је Старт – уп камп у Иновационом стрт-ап центру у Прибоју, за ученике средњих школа из Нове Вароши, Пријепоља и Прибоја. Камп је трајао 5 дана,одм18.до 23.12.2023.године,  и учествовало је пет ученка из  наше школе : Андрија Ђенадић, Матија Пурић, Алекса Драгашевић, Андрија Обућина и Алекса Васиљевић.

Ученици су имали прилику да се упознају са трендовима у стартап свету, да оснују виртуелну комапнију, испитују тржиште, да знају како да обезбеде финансије за пројекат, да науче како да комуницирају у пословном свету. Сви ученици су добили сертификате за учешће, а са ученицима су били и наставници, током пет дана обуке : Алија Мујагић, Драган Младеновић и Драгиша Ђенадић.

20.12.2023. у Ариљу је одржано окружно такмичење у кошарци и у баскету. Учествовала је и мушка и женска екипа, укупно 18 ученика. Прво место на окружном такмичењу у кошарци освојила је екипа девојака и остварила пласман на републичко такмичење, и друго место у баскету, али без пласмана. Ученице које су учествовале на оба такмичења су : Николина Матовић, Ивана Бјелић, Александра Обућина, Имана Бајровић, Наташа Чоловић, Милица Пурић, Ивана Думбеловић,Тамара Милетић,Анка Лечић.

22.12.2023. Свечано проглашење резултата и победника ликовног конкурса програма ЕУ Прогреса „ Стварамо зеленију будућност“ одржано је у Нишу. Ликовни рад Калине Ракоњац је изабран међу 12 најбољих( у конкуренцији од 149 приспелих радова) и налази се у Календару ЕУ ПРОГРЕСА и делегације Европске уније у Србији за 2024.годину. Жири у саставу представника УНОПСА, ЕУ ПРО ПЛУС, и Министарства за европске интеграције изабрао је 12 ликовних решења на тему циркуларне економије. Калина је награђена дипломом и наградом- мобилни телефон. Свечаности су присуствовали ученица, директорка и наставник ликовне културе Станко Никачевић.

© 2018 – 2024 Средња школа Нова Варош